Dynamics NAV 2017

Dynamics NAV 2017

Microsoft Dynamics NAV 2017 er den nyeste version af deres ERP løsning tidligere kaldet Navision. I den nyeste version kommer vi til at se en lang række forbedringer og ikke mindst yderligere integration til Office 365.

Nye tiltag og forbedringer
Den nyeste version af Navision, Dynamics NAV 2017 kommer uden tvivl til, at byde på en række nye tiltag samt forbedringer. På nuværende tidspunkt løfter Microsoft dog kun sløret for nogle få nyheder. Det er ikke meget, men ikke desto mindre ser det lovende ud:

Office 365
– Yderligere integration til Office 365
– Forbedret Microsoft Word integration
– Tættere integration til SharePoint
– De allerede fremragende Excel funktioner er forbedret i mindre grad

Azure
Predefinerede Azure Machine Learning tjenester.

Sikkerhed
Databeskyttelse via revision, genskabelse og geo-replikation.

Workflow
Blev introduceret i Dynamics NAV 2016 og er forbedret i NAV 2017.

Mobil forbedringer
Microsoft gør Dynamics NAV endnu mere mobilt. Ikke mindst er klienten forbedret i NAV 2017.

Office 365 integrationen er forbedret i NAV 2017
Udvidet integration til Microsoft Flow, Cortana Intelligence og PowerApps.
Styrken ved Microsofts ERP platform er i høj grad de udvidede funktionaliteter man ved at kombinere løsningerne med andre Microsoft-produkter. Med Cortana Intelligence bliver begreber som Big data, machine learning og Business Intelligence i højere grad en realitet, der giver virksomhernes større indsigt i deres forretningsaktiviteter.

Den stadig forbedrede Integration med Microsoft Flow og PowerApps er et fingerpeg om den skiftende måde, vi i fremtiden vil arbejde på. Microsoft Flow er udviklet til at automatisere gentagne opgaver.

Med PowerApps kan brugerne oprette særligt tilpassede forretningsapplikationer, den kan hentes fra AppSource.

Dynamics NAV 2017 funktionaliteter
De mange forbedringer i NAV 2017 centrerer sig primært omkring finans, jobs og varer. Microsoft desuden forbedret OCR funktionaliteterne der blev indført i NAV 2016. OCR står for Optical Character Recognition, hvilket kort sagt betyder optisk tegngenkendelse. I Dynamics NAV 2017 bliver softwaren endnu bedre til at genkende og importere linjer fra scannede fakturaer og dokumenter. NAV 2017 har også forbedret vare attribut funktionalitet samt opgraderede varekategorier. I NAV 2017 vil vil brugerne være i stand til at annullere kreditnotaer og købs- og salgsfakturaer. Dertil kommer forbedringerne af job, anlægsaktiver og afstemninger.

Ambitionen med NAV 2017 er, at brugerne skal kunne arbejde smartere med forbedrede og intelligente arbejdsgange. Det betyder, at der i løsningen vil være underretninger der tilbyder råd og anbefalinger der er baseret på brugernes aktivitet.

Med indlejret Power BI er det nemt at oprette indsigtsfulde diagrammer og rapporter og gøre dem tilgængelige i dit Dynamics NAV 2017 rolle center.

Alle rapporter der oprettes i Power BI kan gøres synlige i Dynamics NAV 2017’s rollecenter. Derfor er det i NAV 2017 muligt for brugerne at få præcis de oplysninger de har brug for til at udføre arbejdsopgaverne direkte fra deres rolle center.

Bruger din virksomhed Office 365, er der i Dynamics NAV 2017 inkluderet en add-in, altså et tilføjelsesprogram, der gør det muligt at fakturere dine kunder udelukkende ud fra angivelser i din Outlook kalender.

Integrationen til Office 365 øger både effektivitet og minimere risikoen for fejl

Tilføjelsesprogrammet fungerer ligeledes for vedhæftede filer i mails. Det betyder du, at du kan sende vedhæftede filer email direkte til listen for indgående dokumenter og sende de vedhæftede dokumenter, eksempelvis PDF-filer, til en optisk tegngenkendelses servive (OCR). Her transformeres dokumenterne til et digitalt og læsbart format hvorefter oplysningerne i fakturaen automatisk føjes til Dynamics NAV.
Dette reducerer risikoen for fejl betydeligt og øger dermed produktiviteten.

Med Dynamics NAV 2017 introducerer Microsoft en ny måde at sende ikke-påtrængende notifikationer til UI (brugerfladen) i Web klienten. Disse notifikationer oplyser brugeren med relevant information i en given situation, men kræver ikke omgående handling af brugeren eller blokerer denne fra at fortsætte med igangværende opgave.

I Dynamics NAV 2016 introducerede Microsoft integration til Dynamics CRM, der muliggør en optimeret og problemfri oplevelse når lead skal konverteres til egentlige salg.

NAV 2017 har forbedret CRM integration
Integrationen der er forbedret i NAV 2017 udnytter altså Dynamics CRM til kundeengagementet og Dynamics NAV for ordrebehandling og finansielle poster så man får mest muligt ud af de to løsninger.

For første gang begynder Microsoft nu også, at tale om mikro vertikale løsninger, et begreb der ellers kun tidligere er brugt af SAP. Hvad de selv siger er, at funktionaliteten vil gøre det muligt for deres partnere, at udvikle vertikale og mikro vertikale løsninger.

På det sidste har Microsoft i høj grad prioriteret den finansielle del af Dynamics NAV og der er da heller ingen tvivl om, at ERP systemet på det område er et af de førende i verden. Der er dog områder af Dynamics NAV, der ikke har været prioriteret i samme grad. Selvom disse områder fungere som de skal, er det længe siden de er blevet udvidet med nye funktionaliteter.

Produktion i Dynamics NAV kunne være et af disse områder. Omend det selvfølgelig er ren spekulation, kunne denne del af ERP systemet meget nemt blive et sted, hvor vi i fremtidige versioner af Dynamics NAV kommer til, at se nye funktioner.

Del denne artikel