Nu kommer Windows 11

Nu kommer Windows 11

Windows 10 blev markedsført som den endegyldige version af Windows. Fremover skulle det blot handle om løbende opdateringer af denne universelle platform.

Man har et standpunkt til man tager et nyt. Efter alt at dømme kommer Microsoft nu alligevel med en opfølger.

Hvad det nye styresystem konkret vil byde på, vides der allerede lidt om. En lækket ISO af Windows 11 Pro build 21996.1 afslører flere af de nye features.

Nyt design
Først og fremmest er der designmæssige ændringer, se det her:

Ikonerne på proceslinjen er centrerede og der er kommet en ny startmenu, som dog kan skiftes tilbage til den velkendte fra Windows 10, hvis man ønsker det. Der er også tweaket lidt på ikon- og vinduesdesign, ligesom søgemenuen har fået et renere look.

Det er ikke ligefrem revolutionerende nyt, og her er da også tale om en ret ufærdig version.

Op til lanceringen har Microsoft meldt ud at Windows 10 understøttes indtil 2025, så der er ingen stress med at opdatere. Men måske Microsoft vil prøve at skynde på processen med en gratis opdateringsperiode, som det var tilfældet ved lanceringen af Windows 10.

Man regner med frigivelse af en stabil udgave af Windows 11, en gang i oktober 2021 og det forventes som sagt, at Microsoft tilbyder gratis opgraderinger til nuværende Windows 10 brugere.

Del denne artikel